• Huis van Hilde

Gratis naar Huis van Hilde

CASTRICUM Speciaal voor de inwoners van deze gemeente is er gratis toegang tot het Huis van Hilde op dinsdag 26 en woensdag 27 maart! In samenwerking met de gemeente stelt Huis van Hilde de tijdelijke tentoonstelling open voor inwoners. Tegen inlevering van de bon in deze krant, krijg je gratis toegang voor twee personen op genoemde data.

Heb je wel eens een Rus van tweehonderd jaar geleden in de ogen gekeken? Dat kan in de tijdelijke tentoonstelling 'Vijand in het Zand'. Daar kun je de gezichtsreconstructie van een van de gesneuvelde soldaten zien, en de nieuwe vondst van een skelet uit Bergen bekijken.

In 1799 vochten tienduizenden soldaten uit Rusland en Engeland in de duinen in Noord-Holland tegen een Bataafs-Frans leger, met een beslissende veldslag in Castricum op 6 oktober. In de tentoonstelling ontdek je wie tegen wie vocht, en waarom. Prenten, documenten en archeologische vondsten geven een beeld van de strijd. Ben je nog niet naar 'Vijand in het Zand' geweest? Pak dan nu je kans want de tentoonstelling eindigt op 31 maart en wordt daarna vervangen door de tijdelijke tentoonstelling 'Liefs van Julia', die vanaf 19 april open is voor het publiek.