• Pixabay

Groot Yoga-evenement in duin

CASTRICUM De bos- en duinrijke omgeving van Castricum vormt op zondag 15 april het decor voor de officiële opening van het Nederlandse Buiten-Yogaseizoen. Tussen 10.00 en 18.00 uur is er een gevarieerd programma met diverse workshops en volop ruimte voor natuurbeleving en geestelijke verdieping.

Johan Noorloos, eigenaar van de Nieuwe Yogaschool en hét gezicht van yoga in Nederland, zal het seizoen dit jaar officieel inluiden. Het evenement vindt plaats op het Westerplein en is mede mogelijk gemaakt door gemeente, PWN, studio Flow of Yoga en Huis van Hilde. Meer informatie en tickets vind je op www.buiten-yoga.nl/events.

"Een briesje langs je wang, zand of gras onder je voeten en frisse lucht. Die natuurlijke ingrediënten maken yoga-oefeningen buiten nog intenser" vertelt Jennifer Schregel (31), organisator van het evenement en oprichter van platform Buiten-Yoga.nl. "Ze zorgen voor diepere ontspanning." Dit jaar vindt de opening plaats op een voor Jennifer bijzondere locatie; de plek waar zij als kind al zo genoot van het buiten zijn en waar ze met veel plezier woont.

PROGRAMMA Het programma omvat naast veel yogalessen o.a. een natuur-cultuurhistorische wandeling, een capoeira workshop, een outdoor fitness workshop, een stiltewandeling, een schilderworkshop, een food lezing en een workshop in happiness. Op het Westerplein staan verschillende marktkramen en een foodtruck. Tickets zijn inclusief een toegangskaart voor het duingebied en Huis van Hilde stelt haar deuren open voor alle deelnemers. Kids t/m 16 jaar mogen gratis deelnemen. Speciaal voor de kids zijn er kinderyoga workshops.
BUITEN-YOGA Platform Buiten-Yoga.nl biedt een overzicht van yogalessen op buiten-locaties in Nederland.