• De confetti daalt neer na de onthulling van de nieuwe naam. Links Marieke van Zilt.(foto Hans Boot)

    Hans Boot

['Heeren van Limmen' feestelijk geopend

Hans Boot

LIMMEN Het werd een paar weken geleden al aangekondigd in deze krant. Sinds zaterdagavond gaat De Burgerij aan de Dusseldorperweg 23 verder onder een nieuwe naam: 'Heeren van Limmen'. De onthulling werd gedaan door uitbater Marieke van Zilt tijdens een geanimeerde en goed bezochte muziekmiddag en –avond met een optreden van de Volendamse Jan Keizer en Annie Schilder, dat tot in de late uurtjes werd aangevuld door de altijd luisterrijke band The Frogs Ltd.

Marieke gaf de volgende toelichting van de nieuw gekozen naam: "Deze refereert aan de situatie van het pand begin jaren '90, nadat het als parochiehuis werd gesloten en de gemeente wilde overgaan tot sloop voor de bouw van winkels en woningen. Er stond toen een aantal 'heren' op die dit hebben weten te voorkomen door het gebouw te kopen van een projectontwikkelaar waarmee al een deal was gesloten. Zodoende bleef het pand behouden voor de inwoners van Limmen. Als hommage aan de mannen die garant stonden voor de aankoop hebben wij De Burgerij veranderd in Heeren van Limmen. De naam is bedacht door mijn man René. De extra letter e is toegevoegd om een stijlvolle uitstraling te creëren. Het is voor onze omzet ook belangrijk dat de naam van ons dorp erin zit."

Inmiddels zijn alle evenementen van het opnieuw gedoopte horecapand te volgen via heerenvanlimmen.nl of facebook, instagram en twitter.