• Herman Pleij

    Herman Pleij

Herman Pleij: 'Noord-Hollanders hebben geen kapsones, wel neiging tot zeuren'

LIMMEN Limmen Cultuur heeft op vrijdag 15 februari om 20:00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg, emeritus hoogleraar Herman Pleij uitgenodigd om te komen vertellen over de Nederlandse identiteit en mentaliteit en vooral over de noodzaak van de regionale identiteiten.


Sinds 2010 is Herman Pleij bezig met het denken en schrijven daarover. In 2014 heeft hij zijn boek 'Moet kunnen, op zoek naar de Nederlandse identiteit' uitgegeven. In dit boek vertelt hij op smakelijke, voortvarende en humoristische wijze over zijn verkenningstocht naar wat de Nederlanders kenmerkt en dat vanuit cultuurhistorisch perspectief.

NOORD-HOLLANDER Speciaal voor het publiek in Limmen vertelt hij wat vooral de Noord-Hollanders het meest typeert; het gevoel van gewoon willen zijn, zonder kapsones alsmede een gezamenlijke identiteit, tolerantie en het gevecht tegen het water. De directheid van ons gedrag, compromisbereidheid, gemeenschapsgevoel en onze neiging tot zeuren.


DE WERELD DRAAIT DOOR Pleij wordt beschouwd als een van de beste sprekers van ons land en is ook vaak te gast bij DWDD. Hij kan een breed publiek enthousiast maken voor cultuurhistorische onderwerpen en inzicht geven in de historische achtergrond van de huidige maatschappij. Kom dit alles beluisteren op vrijdag 15 februari in Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen.

Meer informatie en reserveren: limmencultuur.nl.