Inspiratiemiddag rond 'De Hoogovenbus'

CASTRICUM Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van De Hoogovens presenteert Stichting Kist het project 'De Hoogovenbus'.

In de zomer van 2018 gaan de initiatiefnemers met een Hoogovenbus verhalen ophalen in de provincie Noord-Holland. Die verhalen gaan over drie generaties werken bij en leven met de Hoogovens (Corus, Tata Steel). Het project wordt uitgevoerd van juni tot oktober 2018.

Een bus is al toegezegd door Jan de Wit Groep, de huidige personenvervoerder van Tata Steel. Dus het begin is er. Deze bus wordt omgebouwd tot een mobiele verhalenkaravaan waarin herinneringen worden gedeeld, vertoond en verder verteld. De Hoogovenbus krijgt in de loop van de zomer steeds meer vorm.

Op 13 januari licht projectleider Pauline van Vliet de plannen toe, laat ze alvast enkele verhalen horen en zoekt ze draagvlak. Zij vindt het leuk als inwoners meedenken en met goede ideeën komen voor de inhoud, de vorm en de financiering van het Hoogovenbusproject. Interesse? Kom dan zaterdag 13 januari naar Grand Café Wierenga. Graag vooraf aanmelden via projectleider@stichtingkist.nl.

Plaats: Grand Café Wierenga, Bakkerspleintje 26, Castricum. Tijd: 14.00 - 16.00 uur. Parkeren: onder het Bakkerspleintje.