• Sanja Marusic

Johan Fretz bij Laan

CASTRICUM De winnaar van de Boekhandelsprijs 2019, Johan Fretz, vertelt zondag 24 maart om 14.00 uur bij Boekhandel Laan over zijn boek, Onder de Paramariboom. De toegang is gratis, de Boekproeverij is open en er is gelegenheid om het boek te laten signeren. De dag daarvoor - zaterdag  - wordt de Boekenweek al feestelijk geopend.

Johan Fretz (1985) is schrijver, theatermaker en columnist van Het Parool. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025. Fretz toerde door het land met de voorstelling De zachtmoedige radicaal, die gebaseerd is op Onder de paramariboom en waarmee hij genomineerd werd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. In maart 2019 won hij de Boekhandelsprijs voor Onder de Paramariboom. Deze prijs - een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland - wordt jaarlijks toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk dat meer aandacht verdient.

MUZIKALE OPENING Les Notes Joyeuses opent zaterdag om 13.00 uur de Boekenweek. Het koor ontstond ongeveer zes jaar geleden en heeft als drijvende kracht de liefde voor de Franse taal en het verhaal (Franse chansons vertellen altijd een verhaal). De dirigent is de gitarist Edouard die met veel enthousiasme het repertoire laat groeien en een mix van oudere en hedendaagse chansons ter gehore brengt.