• Nepwapens zijn vaak nauwelijks van echt te onderscheiden

    Politie

Jongen met neppistool na achtervolging aangehouden bij Helmgras

CASTRICUM Bij basisschool Helmgras ontstond vrijdagmiddag rond 14.00 uur onrust bij enkele medewerkers, dit vanwege een verdachte situatie op het veld naast de school aan het Korte Land.

Enkele teamleden zagen een jongen zitten op de schommel met een (nep)wapen in zijn hand. Zij hebben direct contact gezocht met de politie. Twee agenten zijn direct poolshoogte komen nemen. Veel kinderen waren getuige van de vluchtpoging van de jongen, over het schoolplein. De jongen werd te voet achtervolgd door een agent; de andere agent zette de achtervolging in met de auto. "De politie heeft de betreffende persoon verderop in de wijk aangehouden en het nepwapen is in beslag genomen." schrijft schooldirecteur Niels Vermij in een nieuwsbericht aan de ouders.

Volgens kinderen die getuige waren van het incident, was degene die met het neppistool speelde duidelijk geen volwassene, maar een puber en hing hij samen met andere jongeren bij de schommel rond. Het wapen vertoonde op het eerste gezicht echter veel gelijkenis met een echt wapen. De school heeft het zekere voor het onzekere willen nemen en dus direct de politie gewaarschuwd.