• Directeur-bestuurder Robert Smid bij het kersverse logo.

    ISOB

Kantoor scholenkoepel in nieuw jasje

'Masterclasses leerkrachten waardevol'

CASTRICUM Scholenbestuur ISOB (Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs) neemt woensdag (11 april) officieel zijn verbouwde kantoor in gebruik.

ISOB, de koepel van onder meer de Castricumse scholen de Klimop en de Juliana van Stolberg, heeft haar kantoor gemoderniseerd en toegankelijker gemaakt. De heropening valt samen met de introductie van een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Het was tijd om zowel de huisstijl als het kantoor aan de Sokkerwei 2 een opfrisbeurt te geven. Een toepasselijk moment, vindt directeur-bestuurder Robert Smid: ,,De ISOB heeft de afgelopen twee jaar de basis op orde gebracht en de organisatie maakt nu grote sprongen op tal van inhoudelijke thema's. Zo heeft ISOB vorig jaar een zeer positief inspectiebezoek gehad, waarbij opgemerkt werd dat de koepel zijn zaken goed voor elkaar heeft."

De medewerkers plukken de vruchten plukken van de professionaliseringsslag binnen ISOB. Zij kunnen masterclasses volgen bij de eigen 'ISOB Academie', ter inspiratie, verbreding en verrijking. Smid: ,,Behalve dat de leerkrachten veel opsteken van de masterclasses zelf, wisselen ze ook ervaring uit met collega's van andere scholen en dat is zeer waardevol gebleken."

Daarnaast volgen de directeuren van alle twintig scholen nascholing op het gebied van leiderschap. ISOB staat dus niet alleen garant voor kwalitatief onderwijs aan de kinderen op de scholen in Uitgeest, Castricum, Bergen, Egmond, Heiloo en Alkmaar, maar ook aan zijn eigen personeel.