• Yvonne Cieremans en Annemarie Beekman.

    Aangeleverd

'Kids spelenderwijs weerbaar'

CASTRICUM Steeds meer ouders laten hun kind een weerbaarheidstraining volgen. Dat kan soms via de basisschool, maar het kan sinds kort ook bij het bureau Fundament Trainingen in Castricum. Daar zijn ze gespecialiseerd in de zogenaamde Rots en Watertraining.

VEILIGHEID EN PLEZIER Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining waarin door middel van verschillende spel- en oefenvormen sociale vaardigheden worden geoefend. Veiligheid en plezier staan in deze training voorop. Kinderen leren met behulp van de begrippen 'rots' en 'water' hoe zij in verschillende situaties kunnen reageren en wat dat betekent voor een ander.

OPKOMEN VOOR JEZELF Annemarie Beekman van Fundament Trainingen legt uit: ,,Rots staat voor opkomen voor jezelf, weten wat je wilt, wat je kunt en wie je bent. Water staat voor communicatie en vriendschap, open staan voor anderen en je kunnen inleven in een ander." Beide aspecten - stevig in je schoenen staan én aanpassingsvermogen - krijgen aandacht in de training. De Rots en Watertraining is in de jaren '90 ontwikkeld door Freerk Ykema en wordt inmiddels wereldwijd ingezet om de weerbaarheid van opgroeiende kinderen te vergroten.

LEVENSLANG PROFIJT De training bestaat uit tien lessen en wordt in Castricum gegeven door Yvonne Cieremans en Annemarie Beekman, beiden vakleerkracht bewegingsonderwijs en bevoegd Rots en Watertrainer. Annemarie en Yvonne hebben in Fundament hun ervaring en enthousiasme gebundeld. Yvonne: "We kijken ernaar uit om kinderen met deze training iets mee te geven waar ze in hun leven nog veel aan kunnen hebben."

PROEFLES Locatie van de training is de zaal van Tafeltennisvereniging Castricum, Gobatstraat 12a. Op zaterdag 4 november wordt een gratis proefles aangeboden. Van 15.00 tot 16.00 uur voor kinderen van zeven tot en met tien jaar, en van 16.00 tot 17.00 uur voor kinderen van elf tot en met veertien jaar. Op donderdag 30 november start de training.

Voor meer informatie of aanmelden voor de proefles, bel Annemarie Beekman (06-3007 3289) of Yvonne Cieremans (06-2218 9404).