• Burgemeester Mans verraste het diamanten paar met een kopie van de trouwakte.

    Hans Boot

Klik tijdens begrafenis

LIMMEN Van diamanten bruidsparen hoor je vaak dat ze elkaar op een dansavond of de kermis voor het eerst hebben ontmoet. Dat geldt echter niet voor Wim Peppelman en Loes Groenewold uit Limmen die vorige week dinsdag hun 60-jarig huwelijk vierden.

Hans Boot

Wim Peppelman werd in 1933 in Zwolle geboren. Vader was bakker in Vaassen, waar Wim opgroeide. Het geboortehuis van zijn echtgenote Loes Groenewold (ook 1933) stond in Maarsbergen waar zij haar jeugd doorbracht. Uiteindelijk belandde Loes ook in Vaassen: "Mijn vader was leraar aan de ambachtsschool en later zijn we naar Epe verhuisd. Na mijn opleiding tot kleuterleidster heb ik in Vaasen 12 jaar gewerkt als hoofd van een kleuterschool en daarna ook op een school in het Ambonezenkamp. Wim kwam ik tegen op de begrafenis in 1948 van het hoofd van de lagere school en toen klikte het meteen."

De bruidegom, die na de middelbare school elektrotechniek ging studeren in Arnhem, vertelt hoe het verder ging: "We hebben zo'n 10 jaar verkering gehad voordat we op 1 mei 1958 in Epe konden trouwen, omdat we daar een huurhuis kregen. Ondertussen waren we natuurlijk wel netjes verloofd. Vier dagen na ons huwelijk ben ik begonnen bij Van Gelder Papier in Renkum, waar we tot 1968 hebben gewoond. Toen werd ik overgeplaatst naar de fabriek in Velsen en zijn we in Beverwijk gaan wonen."

CLEVESTEIN Beverwijk werd in 1974 verruild met Castricum en Wim nam nog een stap in zijn werk: "Toen Van Gelder dreigde failliet te gaan ben ik in 1975 aan de slag gegaan op Schiphol, waar ik eindigde als hoofd technische dienst. Vanaf 1996 mag ik van mijn pensioen genieten."

Omdat haar gezondheid Loes vaak in de steek liet, kwam zij niet aan hobby's toe. Ondanks zijn drukke baan maakte Wim toch tijd vrij voor sociale bezigheden: "In Bilthoven hielp ik mee met de oprichting van een polikliniek voor diabetische zorg en in Beverwijk was ik actief voor het industriepastoraat."

Wim en Loes hebben een zoon uit 1959 en een dochter uit 1962. Daar werd een kleindochter aan toegevoegd die inmiddels 27 is. Sinds 2008 woont het diamanten paar in een appartement van complex Clevestein in Limmen. Loes: "Dat bevalt ons uitstekend. Het is ruim opgezet en we genieten van ons balkon. We gaan hier echt niet meer weg totdat we er uitgedragen moeten worden!"

Tijdens het 10-jarig bestaan van Clevestein op 7 april is het huwelijksfeest al gevierd met de bewoners. Vorige week werd dat nog eens dunnetjes overgedaan met familie in een restaurant in Schoorl.