Koelkast ontploft

LIMMEN De brandweer van Limmen werd donderdag om 03:22 opgeroepen om de politie te assisteren bij zorgcentrum De Cameren. Het bleek te gaan om een kleine ontploffing van een koelkast in één van de kamers. Daarbij was een ammoniaklucht te ruiken. De bewoner is voor de zekerheid gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft diverse metingen verricht en de woning geventileerd.

BRANDLUCHT BIJ VOMAR Maandagmorgen rond 05:49 uur moest het corps in Limmen ook uitrukken. Een schoonmaker had een brandlucht geroken in de parkeergarage onder de Vomar in Heiloo aan het Stationsplein. Omdat het een parkeergarage onder een supermarkt betrof, werd er een 'industriële brand' gemeld en werd Limmen ook opgeroepen. Er bleek niets aan de hand te zijn. Dezelfde ochtend om 08:53 was er een loze brandmelding bij het NTI NLP aan de Oosterzijweg in Limmen. Zondagochtend om 9:05 werden de brandweerlieden van Limmen opgeroepen voor een binnenbrandje bij basisschool de Zuidwester aan de Boekenstein in Heiloo. Dit kon snel worden geblust.

AKERSLOOT In Castricum was er donderdag om 19:42 uur een loze brandmelding bij het Ribw KAM aan de Oude Parklaan. De brandweerboot van Akersloot werd zaterdag om 09:22 uur opgeroepen om brandweer Alkmaar te assisteren bij een door de wind losgeslagen woonboot.