• De Lola’s tijdens een eerder optreden in Vredeburg.

    lolas
  • Carel Lewis (links) en Dave van der Schaaf hopen op veel publiek. Foto: Hans Boot

    Hans Boot

Korenfestival nu ook in Limmen

LIMMEN Beter goed gejat dan slecht bedacht, moeten ze in Limmen hebben gedacht. Het Castricumse korenfestival 'Van dorp tot kust' is al jaren een succes en dus wilde de Stichting Dorpshart Limmen niet achterblijven. Ook in het bloemendorp moest zo'n festival komen. Maar wél des Limmens: met een ludieke twist.

Hans Boot

Zondag 7 oktober is het zover. Dan zingen zeven koren op drie locaties in Limmen de sterren van de hemel. Dave van der Schaaf, penningmeester van de Stichting Dorpshart Limmen, licht toe waarom zijn woonplaats rijp is voor een korenfestival: "We hebben in het verleden in Limmen een korenmiddag gehad met twee of drie koren. Dat was een groot succes en daarom leek het ons leuk om deze optredens uit te breiden tot een festival, zoals de Skulpers dat al jaren in Bakkum organiseren. Dat is om het jaar, dus wij doen het in het jaar dat het niet in Bakkum wordt gehouden. Nu starten we in oktober, maar het kan ook zijn dat we de komende jaren naar het voorjaar gaan."

Medebestuurslid Carel Lewis vertelt wat het publiek zoal kan verwachten: "De eerste locatie is Heeren van Limmen, de thuisbasis van onze stichting. Daarnaast zijn de koren te beluisteren in de bovenzaal van Vredeburg (lift aanwezig) en in de Protestantse Kerk aan de Zuidkerkelaan. De toegang is overal gratis.

KOREN Deelnemende koren zijn Cantare, Cascantar, Limbeats, Lola's, September Blues, Skulpers en Vokaal Kabaal. Het merendeel daarvan komt uit Castricum en Limmen. Het repertoire is veelzijdig en varieert van blues en pop tot shanties en klassieke muziek."

LUDIEK De optredens starten om 12.30 uur en daarna wisselen de koren elkaar af. Dave: "Voor het vervoer tussen de drie locaties van zowel het publiek als de koren en hun muzikanten hebben we iets ludieks bedacht. Er rijdt namelijk constant een tractor met huifkar waar zo'n 30 personen in kunnen. Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht en zijn er op alle locaties drankjes en hapjes verkrijgbaar."


Uit het gesprek met beide heren blijkt ook dat het in dit geval nog om een proef gaat. "Om die reden hebben we besloten om nog geen echte sponsors te benaderen. Dat betekent voor de stichting dat het evenement niet geheel kostendekkend is. Advertenties van enkele middenstanders en een drukkerij uit Limmen hebben het wel mede mogelijk gemaakt dat we flyers en posters konden laten drukken", aldus Carel.

Het korenfestival wordt op 7 oktober om 17.30 uur in Heeren van Limmen afgesloten met een samenzang, waar alle koren en bezoekers aan deel kunnen nemen.