• Han Bokma en het echtpaar Vink, dat voor het mooist versierde huis een diner voor vier kreeg aangeboden door Zeezicht. - We gaan nu maar gelijk met de hele straat daar eten. - zegt Bokma. - Om nog even na te bruisen. - (foto Hans Boot)

    Hans Boot
  • Marcel Klaver, dirigent van de Skulpers, voor zijn woning aan de Van der Mijleweg

    Hans Boot
  • Henny Huisman drumt een nummertje mee met Sopit Machine.

    Hans Boot

Kuiken verrast 'vinkjes'

CASTRICUM Ondanks de wat lagere temperaturen en af en toe een spatje regen was er zaterdagavond genoeg te beleven tijdens de derde editie van 'Bakkum Bruist'. In diverse straten en buurten hadden de bewoners iets origineels bedacht in de hoop de driekoppige jury gunstig te stemmen.

Hans Boot

VINKLAAN In de Tetburgstraat vermaakten de bewoners zich opperbest tijdens Bakkum Bruist. Deze straat werd tijdelijk omgedoopt in Vinklaan.

Han Bokma, gehuld in een kuikenpak van Greet Verkleedt, legt uit waarom: "Aard en Rie Vink wonen al 60 jaar in deze straat op nummer 7. Hun vijf kinderen zijn hier ook opgegroeid. De straat vond dit een mooi thema. Omdat een vinkenpak niet te vinden was, hebben ze mij in dit kuikenpak gehesen. Ik heb Aard en Rie toegesproken en ze het bord 'Familie Vinklaan' laten onthullen." Rie reageerde enthousiast op het initiatief: "Het was een hele leuke verrassing die we totaal niet hadden verwacht. Als dank hebben we de barbecue van vanavond aangeboden."

EERSTE GROENELAAN De Eerste Groenelaan deed natuurlijk ook weer mee en trakteerde het publiek op een optreden van de band Sopit Machine. Bewoonster Marianne Vollers: "Wij eten dit jaar met elkaar allerlei lekkere dingen als soep, pizza, saté etc. waar we met z'n allen voor gezorgd hebben. Ook hebben we zelf een lijn gemaakt van eigengemaakte vlaggen en bij elk huis hangt de vlag van Bakkum Bruist uit. We gaan niet echt meer voor de eerste prijs, want die hebben we twee jaar geleden al gewonnen."

BAKKERS De Van der Mijleweg had gekozen voor het thema 'Heel Bakkum bakt', waarvoor sommige bewoners in bakkerskleding waren uitgedost. Fransje Laan, was één van hen: "Geïnspireerd door het tv-programma van André van Duin hebben we taarten gemaakt van piepschuim." legt Fransje uit. "Vanavond worden er allerlei bakkersproducten uitgedeeld, die variëren van koekjes en broodjes tot wafels en poffertjes. De sociale bakkerij Bak'm van Duin en Bosch is ook van de partij."


WINNAAR Nadat de jury, bestaande uit burgemeester Mans, TV-presentator Henny Huisman en Anouk de Wit, huisdichteres van De Oude Keuken, haar ronde had gedaan, werd de straatprijs rond 22.00 uur in Hotel Fase Fier uitgereikt. De gelukkige winnaar was Koningsduin (eerste fase). Henny Huisman: "De bewoners hadden een echt dorpje gemaakt met een koning en koningin, gouden koets etc. dat de jury mocht openen door een lint door te knippen. Prachtig!"

Hoewel het in allerlei straten dus goed toeven was, sprong één er volgens Henny uit. "De Bakkummerstaat, die was het gezelligst!"