• Hans Boot

Kunst kijken bij De Oude Keuken

CASTRICUM Zijn schilderijen hingen er al een paar weken, maar door vakantie was Hans Goedhart er niet eerder aan toe gekomen om de expositie van zijn kleurrijke nieuwe werken te openen. Dat gebeurde pas eind juli in De Oude Keuken. De expositie zal nog te zien zijn tot en met 3 september.

De Castricummer amateurkunstschilder Hans Goedhart tekent en schildert al zijn hele leven, of zoals zijn vrouw in het openingswoordje ter gelegenheid van zijn nieuwe expositie zei: "Hij bekijkt de hele wereld met schildersogen en ziet overal wel iets om vast te leggen. Daarom
heeft Hans altijd een schetsboek bij zich."

De kunstenaar licht zijn producties, die over 't algemeen veel heldere kleuren bevatten, als volgt toe: "Het betreft recent werk dat varieert van modelportretten tot schilderingen in ons eigen dorp. Ook komen er plekken in beeld als het witte kerkje en de watertoren van Duin en Bosch."

FRANKRIJK Op de vraag hoe Hans Goedhart zijn werk zou moeten omschrijven, luidt zijn antwoord: "Je kan het figuratief en zowel im- als expressionistisch noemen. Ik heb in het verleden al vaak geëxposeerd tijdens de Kunstfietsroute, evenals op verschillende plekken in Amsterdam. Ook in Frankrijk ben ik zelfs geen onbekende meer. In de streek Picardië, waar we een huis hebben, hingen namelijk ook schilderijen van mij in een kerkje."
Goedhart benadrukt nog even dat hij blij is dat hij in De Oude Keuken terecht kon voor zijn expositie: "Het is een mooie en lichte ruimte, waar mijn schilderijen goed uitkomen. Deze zijn hier nog tot en met 3 september te bezichtigen tijdens de openingstijden van het restaurant."

(Foto en tekst: Hans Boot)