Laatste woning Nieuw Koningsduin (fase 6) opgeleverd

BAKKUM Alle projectmatige woningen van fase zes van nieuwbouwwijk Nieuw Koningsduin in Bakkum zijn 17 november opgeleverd. De gelukkige kopers kregen de sleutel overhandigd uit handen van de uitvoerder. Daarmee was ABB Bouwgroep, in principe klaar met de bouw en ontwikkeling van de wijk op het Duin en Bosch-terrein van GGZ-instelling Dijk en Duin (Parnassia Groep). Ware het niet dat fase 7 inmiddels ook gegund is aan ABB. Begin volgend jaar start de verkoop van deze fase.DROOMWONING Nog geen zeven maanden na de start van de bouw van fase zes zijn de laatste woningen opgeleverd. "De bouw is, ondanks een aantal tegenslagen zoals bijvoorbeeld het weer, voorspoedig verlopen" vertelt Jan Dekker, directeur Ontwikkeling ABB Bouwgroep. Kopers starten nu met klussen en inrichten, waarna ze straks van hun droomwoning kunnen genieten.

ABB Bouwgroep heeft met Staat Bouwmanagement een contract getekend voor het realiseren van 208 woningen en twee klinieken. Dekker: "Dat het een uniek project was, hadden we wel verwacht, maar dat we vier jaar later nog een extra fase gegund hebben gekregen, overtreft alle verwachtingen." Alle fasen kenmerken zich door een uiteenlopend aanbod aan woningtypen, waaronder rijwoningen, twee- en drie-onder- een-kapwoningen, semibungalows en vrije kavels.


ZUSTERFLAT Fase 7 wordt gerealiseerd op de locatie van de oude Zusterflat. Dekker: "We willen fase zeven een vergelijkbare uitstraling geven als de voorgaande fasen. Ook in deze fase wordt er een diversiteit aan woningtypen ontwikkeld." De start verkoop staat gepland voor begin 2018. "De precieze datum is nog niet bekend, we verwachten deze december bekend te kunnen maken."

MEER INFORMATIE Op het landgoed Duin en Bosch is met de toevoeging van woningen een gemengd woon- en zorglandgoed ontstaan. Parnassia heeft naast bestaande gebouwen een drietal nieuwe zorgklinieken toegevoegd. Meer weten? Kijk op www.nieuwkoningsduin.nl of bel ABB Bouwgroep via 0184 – 495495.