• Onze voorraad bramensap, bramenjam en ingevroren exemplaren voor in de salade

    Siem Weterings

Leer alles over bramen

CASTRICUM Weet je dat bramen familie zijn van de aardbei? En dat bramen echt zomerfruit is?

Wil je meer weten over bramen, bramenstruiken en hoe bramen groeien? IVN afdeling Midden Kennemerland organiseert in samenwerking met camping Geversduin een excursie met als thema 'bramen' op vrijdag 17 augustus. Niet alleen mensen vinden bramen heerlijk, de bloemen bieden nectar voor zweefvliegen kevers, bijen en hommels. In en op de bladeren en stengels leven schimmels, diverse keversoorten, wespen, enz. IVN gidsen Hermine Smit en Hans Welbers zullen jullie hier van alles over vertellen en natuurlijk gaan we ook bramen plukken, neem dus een bakje mee! Het is ook handig om in de duinen dichte schoenen en een lange broek te dragen. Bramenstruiken zijn stekelig.


Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, 1901 NH Castricum (info@campinggeversduin.nl). De kosten
zijn voor kinderen 2 euro en voor volwassenen 4 euro. Graag gepast betalen.

Vertrek is om 14.00 uur vanaf de receptie van camping Geversduin. Duur van de excursie is ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen, deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 1,80 en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.