Leo van Schoonhoven lijsttrekker CKenG

[CASTRICUM] De ledenvergadering van Castricum Kern(en) Gezond, kortweg CKenG, heeft op 28 november tijdens een drukbezochte en geanimeerde bijeenkomst in sporthal De Bloemen unaniem Leo van Schoonhoven gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Van Schoonhoven heeft al bestuurlijke ervaring opgedaan in de periode van 2014 tot 2016, toen hij namens CKenG wethouder was in de gemeente Castricum. Ook na deze periode bleef hij actief in allerlei gremia. Zo is hij voorzitter van de ondernemersvereniging OVC, lid van de Initiatiefgroep voor het nieuwe zwembad en zet hij zich in voor tal van maatschappelijke zaken. 
Fractievoorzitter Roel Beems ziet vanwege drukke werkzaamheden buiten de gemeente geen kans om drie maanden intensief campagne te voeren en ambieert daarom niet, zoals bij de vorige verkiezingen in 2014, opnieuw een rol als lijsttrekker. Remco van Zelst, voorzitter van het CKenG-bestuur: "Roel blijft wel beschikbaar voor de lokale politiek ná de verkiezingen op 21 maart. Van zijn kennis en ervaring kan onze partij en de hele gemeente profiteren."

CKenG maakt haar volledige kandidatenlijst voor de Kerst bekend. Van Zelst: "Naast Roel Beems en ons andere ervaren raadslid Willem Veldt zullen een aantal veelbelovende kandidaten de bovenste posities op de lijst innemen."