• Leo van Schoonhoven

    Aart Toth

Leo van Schoonhoven verlaat CKenG

CASTRICUM Leo van Schoonhoven, het gezicht van CKenG tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, heeft besloten zijn lidmaatschap van deze partij op te zeggen. Hij heeft ook besloten zijn zetel niet terug te geven aan de partij. Dat meldt voorzitter Bert Meijer in een persbericht namens CKenG. Van Schoonhoven moet nog beslissen of hij zelfstandig verder gaat of zich aansluit bij een andere partij in de raad.

"In een open gesprek is geconcludeerd dat inhoudelijke verschillen en intermenselijke relaties ten grondslag liggen aan dit besluit." schrijft Meijer. "Daarnaast kan CKenG de wensen c.q. eisen van Leo van Schoonhoven niet accepteren."

Tijdens de coalitievorming werd al duidelijk dat de afspraken rond de selectie van wethouders - elke coalitiepartij werd geacht twee kandidaten aan te dragen - tot problemen leidden binnen CKenG. Het partijbestuur, die haar campagne rond eerste man Van Schoonhoven had opgebouwd, wilde slechts één kandidaat - Van Schoonhoven- naar voren schuiven. Hierdoor werd CKenG geen coalitiepartij.

Fractievoorzitter Roel Beems was het daar niet mee eens en vond uiteindelijk steun binnen de partij: de voorzitter van het bestuur Remco van Zelst trad af en is vervangen door partijcoryfee en oud-wethouder Bert Meijer. Zowel Meijer als Van Schoonhoven zeggen het besluit te betreuren. "CKenG dankt Leo van Schoonhoven voor zijn grote inzet en wenst hem veel succes toe met zijn verdere politieke loopbaan." besluit Meijer