• Nicole Kleine Staarman

Lieve B.

Castricum In 'Lieve B' vertrouwen Bregje van der Steeg en Bert Roodhof elkaar toe hoe zij het leven in Castricum ervaren.

Lieve Bregje,

Onze oud-dorpsgenoot Paulien Verhaar (19) werd onlangs bij het NK Afstanden 15e op de 1500m. Ik moest denken aan alle zaterdagochtenden dat mijn kinderen schaatslessen kregen van de VKIJ op de ijsbaan in Alkmaar. Tevergeefs, werd nu pijnlijk duidelijk.


Vorig jaar leek het er even op dat de natuurijsbaan moest verdwijnen, omdat er ter hoogte van de ijsbaan een eco-tunnel moest komen voor de grote grazers. Eco-viaducten blijken overigens niet zo goed te werken. De dieren durven niet. Of dat ook geldt voor tunnels weet ik niet, misschien zijn grote grazers wel bang in het donker. Wanneer deed jij iets tevergeefs?
Liefs, Bert

Lieve Bert,

Ik deed iets tevergeefs toen we hier kwamen wonen: Ik schafte een lidmaatschap van de ijsclub aan. Het was één van onze eerste aankopen hier. Ik hoop zó dat het blijft vriezen. Niet voor mezelf, maar voor de mensen van de ijsbaan. Tot nu toe hebben we ons lidmaatschap nooit verzilverd. Ieder jaar krijgen we enthousiaste berichten over hoe alles er klaar voor ligt. Ze werken er keihard aan. Maar steeds lukt het net niet. Er is teveel wind, teveel sneeuw…
Ik gun ze een periode van flinke, droge vorst. En dat dan heel Castricum vrij neemt om daar, in de duinen te schaatsen.
Liefs, Bregje