• Nicole Kleine-Staarman

Lieve B.: Jehova's Getuigen

CASTRICUM Wekelijks vertrouwen Bregje v.d. Steeg en Bert Roodhof elkaar toe hoe zij het leven in C'cum ervaren.

Lieve Bert,

Mooi weer of slecht weer, ze staan voor het station. Keurig geklede mannen en vrouwen. Meestal met zijn tweeën. Op de kartonnen standaards las ik dat het Jehova's Getuigen zijn. In tegenstelling tot het cliché van 'de voet tussen de deur' spreken ze niemand aan. Ze staan er gewoon. Wachten ze op een reiziger met levensvragen?

Een paar maanden geleden dacht ik er ineens zes te zien. Van dichtbij bleek dat ik me vergiste. Het was een groepje mensen dat op de bus wachtte. Confronterend: mensen die ik als bijzonder beschouwde, gingen moeiteloos op in de massa. Wanneer wil jij je het liefst verstoppen?
Liefs, Bregje

Lieve Bregje,

Bezoekjes van Jehova's Getuigen hebben iets treurigs. Je zag ze al eerder door de straat schuifelen en dan gaat de bel. Meestal gaat het om een volwassene en een kind. Ik wens ze altijd een fijne dag.

Ik vraag me af hoe het voor een kind moet zijn als vader, moeder, opa of oma bij iedere deur wordt weggestuurd. Als ik het kind was, zou ik me het liefst verstoppen tussen kinderen die buiten stoepkrijten of voetballen op een speelveldje. Als ik het kind was dan zou ik weggestuurd willen worden. Niet omdat niemand op je zit te wachten, maar omdat je gezien wordt.
Liefs, Bert

College trekt miljoen uit voor 'taskforce woningbouw'

CASTRICUM Drie jaar lang 320.000 euro, oftewel bijna een miljoen euro, willen b en w uittrekken voor het versnellen van de bouw van woningen en huisvesting van doelgroepen (o.a. jongeren, statushouders, arbeidsmigranten en geïnteresseerden in tiny houses). Dat is te lezen in een voorstel aan de raad.


De taskforce richt zich op de herontwikkeling van locaties als De Puikman en het Kaptein Kaas-terrein en moet op zoek naar geschikte locaties voor een hospice en voor de bioscoop, eventueel in combinatie met woningbouw. Ook moet de taskforce bestaande projecten vlot trekken. Zoals de TNT locatie, het Kooiplein, Duin en Bosch, Zandzoom Limmen en de haalbaarheidsonderzoeken Zuid III en Startingerweg fase 2 (A'sloot).

De ruim drie ton op jaarbasis zijn nodig voor het aantrekken of inhuren van deskundigen, zoals een planoloog, een beleidsmedewerker en een stedenbouwkundige.