• De herbouw vordert gestaag (Foto Hans Blomvliet)

    Hans Blomvliet
  • De herbouw vordert gestaag

    Johan Olling

Limmen klimt naar de hemel

LIMMEN Een mijlpaal bij de herbouw van de op 3 mei door brand verwoeste Corneliuskerk. Vandaag, woensdag 10 oktober, worden rond 14.00 uur namelijk de spanten geplaatst en wordt het hoogste punt bereikt. "Een feestelijk moment waar samen met de bouwers van firma Pronk bij stil willen staan" zegt pastor Johan Olling, die namens de gemeenschap de Limmer-vlag op de kerk plaatst.

De afgelopen weken zijn op het dak de platingen gemaakt en uitvullingen gedaan voor de spanten en is het spanthout voor de nieuwe dakconstructie op de bouwplaats gemonteerd. "Gelukkig heeft het weer meegezeten. Er is een grote kans dat de nieuwe dakconstructie voor het einde van het jaar klaar is." aldus Olling. Daarna kan van binnenuit de afwerking volgen. Hiervoor staat een aanvullende bouwtijd van 24 weken. Nog voor de volgende zomer zou het dak dan klaar zijn en kan de inrichting van de kerk ter hand worden genomen. "Genoeg reden voor een klein feestje."

KLIM NAAR DE HEMEL Dat feestje krijgt een vervolg op zaterdag 27 oktober, want dan kan iedereen in Limmen 'klimmen naar de hemel'. Van 9.00 tot 14.00 uur kan het publiek de Corneliuskerk-bouwwerkzaamheden van dichtbij én grote hoogte bekijken. Meer informatie corneliuskerk-limmen.nl