• Atie van Wonderen Jos Kaandorp en Paul Slettenhaar in actie

    HSB
  • Atie van Wonderen, Jos Kaandorp en Paul Slettenhaar

    HSB

Limmer Linten vordert gestaag

LIMMEN Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners is onlangs (16 jan.) de officiële handeling verricht voor de start bouw van Limmer Linten fase 2B en 2C. Namens projectontwikkelaar HSB was Lukas Deurwaarder aanwezig. Wethouder Paul Slettenhaar en Dick Tromp, bestuurder Kennemer Wonen, plaatsten een gelukwens voor een voorspoedige bouw op een poster. Deze is in een koker geplaatst en door Jos Kaandorp en Atie van Wonderen, in de fundering van hun woning verwerkt.


Aan de noordrand van Limmen is HSB gestart met de realisatie van twee nieuwe woonwijken waar in totaal 100 woningen zullen verrijzen. Tegen de reeds bestaande Nieuwelaan, die de grens vormt met Heiloo, komen 50 grondgebonden woningen aan nieuwe straten met namen als Walnootlint, Amandellint en Hazelnootlint. Alle doelgroepen worden bediend zoals starters, senioren en gezinnen. Honderd meter zuidelijker komen aan de nieuwe straten Wilgenlint en Berkenlint twee appartementengebouwen met als thema bollenschuren. Gebouw Duc van Tol met 18 appartementen wordt in beheer genomen door Kennemer Wonen. Gebouw Pieter Bosman met 19 appartementen heeft een parkeerkelder en is bedoeld voor de vrije sector. Naast de appartementen worden tien eengezinswoningen gebouwd en zijn er drie zelfbouwkavels.

Dat de straatnamen linten zijn geworden komt voort uit de prijsvraag die de gemeente Castricum en Driessen Vastgoed in 2016 hebben uitgeschreven. Hierin stond afwisseling in de architectuur en het doorzetten van houtwallen en linten centraal. Een groene informele opzet was gewenst. HSB heeft een team gevormd met bureau SVP voor stedenbouw en architect Neelu Boparai, hieruit ontstond een winnend plan. Na een zorgvuldig inspraaktraject is uiteindelijk de omgevingsvergunning verleend en hebben makelaars Rietveld en Vlieg de verkoop ter hand genomen.


Inmiddels zijn één enkele vrijstaande woning en twee onder een kappers nog beschikbaar. Meer informatie: woneninacacia.nl. Gedurende de bouw kunnen de kopers en andere belangstellenden via Facebook de voortgang van de bouw volgen: www.facebook.com/50-10-woningen-en-37-appartementen-
Limmerlinten-fase-2-Limmen.