• Links Maurits Hazeleger (fotografie Mariëlle Renckens), rechts Jeroen van Arkel

Lokaal talent in voorprogramma Oeloek

CASTRICUM Jeroen van Arkel (16, Jaac. P. Thijsse) en Maurits Hazeleger (17, Clusius) zullen vrijdag 19 januari allebei optreden in het voorprogramma van de voorstelling Oeloek.

Jeroen staat al van jongs af aan op het podium, deed mee aan veel talentjachten en was in menig weekafsluiting en musical te zien op he tJac.P. Thijsse. Vorig jaar werd Jeroen met zijn stand-up comedian act vorig jaar tweede van Noord-Holland in de Kunstbende-voorrondes. Hij ziet het als een grote eer dat hij in het voorprogramma van Oeloek op mag treden. "Wat ik later precies wil worden weet ik nog niet. Maar wel dat het iets op een podium moet worden. Ik vind het het allermooiste wat er is om mensen te amuseren."

Maurits was al een paar keer te zien op tv, o.a. in Comedy Kids en zelfs een rolletje in de TV-kantine. In 2016 speelde hij zijn eerste compleet eigen voorstelling (50 minuten) voor 200 man op het Clusius College en in 2017 werd hij tweede tijdens de eerste editie van Castricum Got Talent. Hij wilde al van kleins af aan clown worden. "Het geeft zo'n kick om mensen te laten lachen! Op dit moment speel ik in een online sketchshow genaamd 'Onverzadigd'. De sketch waarin ik een hoofdrol heb is al 2 miljoen keer bekeken. Het is uiteindelijk mijn doel om in 2020 mee te doen aan het Leids Cabaretfestival."


Vrijdag 19 januari treden deze jonge Castricumse cabaret-talenten ieder 10 minuten op, voorafgaand aan de voorpremière van de landelijke voorstelling 'Droeftoeters' van Oeloek in theater Koningsduyn. Maurits geeft een voorproefje van de nieuwe voorstelling die hij aan het maken is met de titel 'Het kan altijd erger'. Hij opent het voorprogramma met een komische rap en verklaart "waarom zijn ouders meer van zijn broer houden". Jeroen sleept deze keer zijn broer Martijn van Arkel (19) mee het podium op. Als 'professoren' analyseren ze samen het (hilarische) menselijk gedrag.
Kaarten, à 15 euro, voor de voorstelling van Oeloek 'Droeftoeters', inclusief het voorprogramma met Maurits en Jeroen, zijn online te bestellen via: www.geesterhage.nl. Het voorprogramma start om 19.45 uur, de hoofdvoorstelling om 20.15 uur.