Lokale ondernemers vormen consortium rond zwembad

CASTRICUM Na de politieke discussies in de raad over het zwembad (zie hiernaast) breekt een periode aan waarin wordt overgaan tot de realisatie. Wel of niet met sporthal, commerciële ruimtes, horeca en aansluiting op het buitengebied en wel of niet op een andere plek dan de voorgestelde.

Enkele leden van de Initiatiefgroep Nieuw Zwembad, indertijd opgericht om het college te stimuleren om met het zwembad aan de slag te gaan, hebben aangegeven betrokken te willen zijn bij de uitvoering. Voor dit doel wordt een samenwerkingsverband gerealiseerd tussen lokale ondernemers.

Om te voorkomen dat er belangenverstrengeling ontstaat, heeft de Initiatiefgroep de twee leden die zakelijk betrokken willen zijn bij de uitvoering, teruggetrokken uit de gemeentelijke overlegstructuren die verantwoordelijk zijn voor voortgang en visievorming. Oud-wethouder van CKenG Bert Meijer is nu de vooruit geschoven post. Voor het tweede teruggetrokken lid wordt nog een vervanger gezocht. De Initiatiefgroep Nieuw Zwembad werd ruim anderhalf jaar geleden opgericht door Leo van Schoonhoven en Herman Rijsdijk.