'Man met rugzak' stalkt meisjes

CASTRICUM Er is een stalker actief in Castricum die jonge meisjes lastig valt. Dat melden diverse inwoners op Facebook. De man zou heel Castricum door fietsen, met een rugzak om.

"Ik heb uit zeer betrouwbare bronnen gehoord dat een meisje zaterdagavond achtervolgd werd door een man op een fiets met een rugzak om" schrijft een inwoonster. "Zij heeft zich op weg naar huis op verschillende plekken verstopt, maar hij stond of in de bosjes of bekeek haar vanaf een afstand. Ze is via allerlei omwegen naar huis gekomen en ze is hem op die manier kwijt geraakt. Zij voelt zich totaal niet veilig meer." De inwoonster waarschuwt iedereen om extra voorzichtig te zijn.

Een plaatsgenoot herkent het probleem. "Ik weet wat je bedoelt, want wij hebben er enorme last van. Ik zie hem iedere avond met rugzak en steeds een andere fiets vertrekken. Ik ben zelfs met mijn buurmeisje gaan sporten omdat hij haar stalkt en volgde naar de sportschool. Hij zat bij de bushalte te wachten tot ze naar huis ging en volgde haar weer."

POLITIE De politie is ingelicht en de identiteit van de man is hier waarschijnlijk bekend. Er is (nog) geen signalement vrijgegeven. Ook burgemeester Mans zou inmiddels op de hoogte zijn van de kwestie. "Ik heb de burgemeester vrijdag nog aangesproken en verteld dat er nog niets veranderd is. Met andere woorden: hij kan gewoon zijn gang nog gaan. Om moedeloos van te worden."

NAAKTE MAN Ook op het station van Castricum zou een groep meisjes dit weekend lastig zijn gevallen door een naakte man. Er circuleert een filmpje onder jongeren waarop een man te zien is die op de grond ligt, voor een groep meisjes, en bij zichzelf seksuele handelingen verricht. Of het hier om dezelfde persoon gaat, is niet duidelijk.