• Zondag werd het feest gevierd in Chateau Marquette met de drie zoons en schoondochters, zes kleinkinderen, familie en vrienden.

    Hans Boot

Piet en Tine Kuijs 65 jaar getrouwd: 'Elke dag op het balkon op De Brink'

CASTRICUM Het is lang niet iedereen gegeven om samen zo lang in goede gezondheid bij elkaar te zijn en het briljanten huwelijk te vieren. Piet Kuijs (Castricum, 1928) en Tine de Wit (1932, Heiloo) behoren tot de lucky few.

Hans Boot

Hun verhaal stond vijf jaar geleden al in deze krant, maar Piet heeft voor alle zekerheid de geschiedenis nog maar eens op papier gezet: "Via een vriend mocht ik Tine in 1950 als tafelheer vergezellen op de gouden bruiloft van haar opa en oma. Daarna hebben we elkaar niet meer losgelaten. Na onze verloving in 1952 trouwden we op 8 september 1954 voor de kerk en in het gemeentehuis in Heiloo. Ik was in die tijd vertegenwoordiger bij houthandel Conijn in Alkmaar en dirigeerde vier fanfare- en harmonieorkesten in Castricum en omgeving. Ook was ik organist in de katholieke kerk in Bakkum."

ZONVAART Beide echtelieden bleken over ondernemersbloed te beschikken, want nadat Piet een makelaarsopleiding had gevolgd en Tine een opleiding voor reisadviseur, openden het stel begin jaren zestig hun eerste makelaarskantoor en reisbureau Zonvaart. Tine: "Deze vestigingen groeiden uit tot drie makelaarskantoren en twintig reisbureaus. In 1978 gingen we in een stolpboerderij aan de Dorpsstraat wonen en lieten daarnaast een nieuw makelaarskantoor bouwen."
Een drukke tijd dus voor Piet en Tine, die werden verblijd met de komst van drie zoons. Piet: "Op een gegeven moment moest ik de muziek vaarwel zeggen, want ik was ook nog voorzitter van de afdeling Noord-Holland van de Nederlandse Vereniging van Makelaars."

BRINK Het briljanten paar past ook goed bij elkaar wat hobby's betreft. "We hebben beiden getennist, gingen op wintersport, fietsen nog steeds veel en maken een of twee keer per jaar een cruise. Ook bridgen en golfen we nog. Verder genieten we sinds 2003 van dit heerlijke appartement aan De Brink. Als het even kan zitten we elke dag op het balkon."
Tine kookt nog erg goed en daarom gaat Piet het liefste thuis 'uit eten'. De bruidegom tot slot over de lange verbintenis: "Het is een kwestie van geven en nemen. We hadden elkaar voor geen goud willen missen."