• Still Postcode Loterij
  • Moeder Vera en dochter Jooske werden verrast met een cheque

    Postcodeloterij
  • Inwoners Akersloot werden verrast door Gaston Starreveld

    Postcodeloterij
  • Postcodeloterij

Miljoenenprijs valt in Akersloot

AKERSLOOT Blije gezichten in Akersloot. De '2 Miljoenprijs' van de Postcode Loterij is namelijk in het dorp gevallen.

Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste vrijdag tien deelnemers die meespelen met postcode 1921 CD met een grote geldprijs. Op deze postcode is de Twee miljoenprijs gevallen. De tien deelnemers die met de volledige postcode meespelen, verdelen met elkaar één miljoen. De andere miljoen gaat naar de deelnemers die meespelen met de wijkcode 1921. Vier winnaars ontvingen cheques van 142.857 euro en  zes winnaars kregen een cheque van 71.428 euro. De uitreiking in de straat was live op Facebook te zien.

Vera wint 71.428 euro en maakt meteen een belofte waar: "Wauw, wat een geld! Ik had mijn kleinzoon beloofd dat ik mijn auto aan hem cadeau zou doen als Gaston zou komen. Ik heb hem dus meteen gebeld! Zelf koop ik een nieuwe auto en met de rest van het geld ga ik mijn andere kleinkinderen sponsoren." De dochter van Vera, Jooske, wint 142.857 euro. "Mijn hemel, dat is wel heel veel geld! Mijn zoon en dochter doen op hoog niveau aan rugby. Met dit bedrag kunnen we hen verder helpen in hun sportopleiding." Aad en zijn vrouw winnen 71.428 euro: "We dachten dat we vandaag een fiets zouden winnen! Dit is geweldig. We zouden graag een appartement willen kopen, dit is alvast een mooie bijdrage daarvoor!"

WIJKWINNAARS De wijkwinnaars winnen per lot 619 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening. Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en de verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten (spaarpunten).