• Sander Dekker

Minister Sander Dekker gaat langs de deuren in Castricum

CASTRICUM Wie in het dorpshart woont, moet niet raar opkijken als er woensdag 7 februari een minister op de stoep staat. Sander Dekker, één van de drie bewindspersonen op het Ministerie van Justitie en Veiligheid, gaat dan met lokale VVD-kandidaten langs de deuren om te praten over het thema 'veiligheid ion het uitgaansgebied.'

De afgelopen jaren werd Castricum een aantal keren opgeschrikt door geweldincidenten in het uitgaansgebied en op het station. Horecaondernemers en gemeente hebben daarop diverse maatregelen genomen: meer toezicht, betere controle op leeftijd en tijdelijk cameratoezicht. De VVD is voorstander van permanent cameratoezicht, individuele gebiedsverboden en andere veiligheidsmaatregelen.

De minister zal samen met de aanwezige kandidaten van de VVD-Castricum vragen van inwoners beantwoorden. "Wij zijn benieuwd naar hun ervaringen en wensen ten aanzien van veiligheid en aan welke maatregelen zij denken" zegt lijsttrekker Rob Dekker. Na het rondje door het (uitgaans)centrum sluit het gezelschap vanaf ongeveer 20.30 uur af bij Grand Café Balu aan de Dorpsstraat 35a.