• Gerard Brinkman bij zijn Dwergvleermuiskast

    Brinkman

Dwergvleermuis laat nestkasten aan de Schelgeest in Castricum links liggen

CASTRICUM In april werden er aan de Schelgeest enkele vleermuiskasten geplaatst door woningbouwcorporatie Kennemer Wonen. Dit in verband met de verbouwing van de Poelven. "Eentje zit nu vast aan mijn huis" liet plaatsgenoot Gerard Brinkman destijds al weten. "Het is bedoeld om de Dwergvleermuis ruimte te geven. Tja, je bent woningbouwvereniging of niet."

Helaas heeft Brinkman dit seizoen nog geen enkele dwergvleermuis mogen verwelkomen. "Ze hebben de kast nog niet ontdekt, althans voor zover ik gezien heb. Nu kan dit er natuurlijk mee te maken hebben dat de verbouwing aan de Poelven nog moet starten. Deze zomer zullen de Dwergvleermuizen dus nog gewoon in de spouwmuren hebben gezeten en niet gezocht hebben naar nieuwe nest/broedgelegenheden."

Brinkman hoopt dat de kasten mogen blijven hangen als de renovatiewerkzaamheden aan de Poelven zijn afgerond. Wie weet worden ze in de toekomst wél ontdekt door gevleugelde woningzoekenden. Hij heeft ook nog een tip voor zijn plaatsgenoten. "Zie je een mooie vogel en wil je weten wat het is? Zoek op www.welkevogelisdit.nl."