• Runnersworld

Nieuw in Castricum: ploggen

CASTRICUM Tijdens het hardlopen afval oprapen, dat is 'plogging'. Een trend uit Zweden die nu ook naar Nederland is overgewaaid. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse 'plocka up' dat oprapen betekent, en jogging.

Ben je aan het ploggen, dan ben je goed bezig voor je conditie én voor het milieu. Op sociale media duiken beelden op van ploggers in Keulen, Parijs, Mexico, Turkije en India. En ook in Castricum kunnen de eerste ploggers worden gesignaleerd: op dinsdag 17 juli van 20:00 tot 21:30 uur op De Woude (gemeente Castricum).

PLOGGING CASTRICUM Om de drie weken nodigt Plogging Castricum iedereen uit om samen een uurtje te wandelen of hard te lopen. Onderweg wordt het zwerfvuil opgeruimd. Dat is niet alleen goed voor lijf en natuur, het is ook nog eens gezellig. Elke keer wordt een andere locatie gekozen. Zo worden de mooiste plekjes aangedaan die de gemeente Castricum rijk is. En ze worden nog mooier achtergelaten.

DE WOUDE Dinsdag 17 juli is De Woude aan de beurt. Om 20.00 uur wordt er verzameld op de parkeerplaats bij het pontje aan de Provincialeweg/N246. Kom je ook? Doe dan goede wandel- of sportschoenen aan. Neem een vuilniszak mee. Handschoenen of een prikstok zijn wel zo verstandig. Kom je wandelend dan is een verrekijker ook leuk!

WANDELEND OF HARD Er gaat in ieder geval een wandelgroep van start. Afhankelijk van de interesse en opkomst gaat er ook een groep hardlopen.

Plogging Castricum is een initiatief van GroenLinks Castricum. Iedereen is van harte welkom aan te sluiten, ongeacht politieke voorkeur.

Meer informatie en contact: Facebook: @ploggingcastricum, email: info@groenlinkscastricum.nl