• Archief

Nieuw: complimenteer de ambtenaar

CASTRICUM De website van de gemeente biedt sinds kort een nieuwe optie. Bij de 'meldingen' kun je nu naast klachten ook complimenten indienen. Dat meldt Marleen Heeman in een nieuwsbrief van Transitie Castricum.

"In Castricum hebben we al een jaar of zeven de permacultuurgroep" schrijft Marleen Heeman. "Samen realiseerden we, naast het runnen van een tuin, een aantal projecten zoals meer noten- en fruitbomen in het openbaar groen, kruidenspiralen en een kruidenheuvel. We deden ons best om contact te leggen met de gemeente, wijkbeheer, groenbeheer, groenbeleid en de wethouders in de hoop nog veel meer te kunnen realiseren. Bij de vernieuwende voorstellen die we deden, kregen we regelmatig te horen: nee, dat doen we niet, want 'daar zijn klachten over geweest'."

"De klacht heeft dus behoorlijk veel kracht." concludeert Heeman. "Wat is er leuker dan iets positiefs hier tegenover te zetten en complimenten te geven. We hadden namelijk één ambtenaar ontmoet die zich geweldig liet inspireren door onze ideeën en die ons ook de kansen uitlegde die er wél waren binnen het gemeentebeleid en budget. Dat vond ik wel een compliment waard, dus ik belde de gemeente en vroeg hoe ik mijn compliment kon indienen. Een lange stilte volgde aan de andere kant van de lijn. 'Eh... nee, dat kon niet.' Een klacht, ja dat kon wel. Ik belde naar de klachtbehandelaar en zei: "Goedemiddag, ik heb een klacht, ik wil een compliment indienen, maar dat blijkt niet zomaar te kunnen." Na een korte stilte sprak de klacht-ambtenaar enthousiast: "Oh mevrouw, wat maakt u me blij. Ik handel de hele dag klachten af en dit is echt leuk!"

De ambtenaar heeft het formulier (BUCH-breed) op de website aan laten passen, zodat ook complimenten gemeld kunnen worden.