• Pixabay.com

Nieuw: Welzijn biedt 'vervangende mantelzorgers' € 4,50 euro per uur

CASTRICUM De welzijnsorganisaties in de BUCH komen met een interessant initiatief, zij willen met medewerking van vrijwilligers de mantelzorger gaan ondersteunen. Nieuw is dat deze vrijwilligers hiervoor een uurtarief krijgen.

Vaak is de mantelzorger iemand die zorgt voor zijn of haar partner of een kind dat zorgt voor een vader of moeder. Mantelzorgers zijn vaak overbelast. Wie bijvoorbeeld een partner heeft die dementeert, kan bijna nooit weg. Een middagje weg of even ertussen uit terwijl er thuis iemand is die voor de partner zorgt is dan heel fijn.

Welzijn zoekt dus vrijwilligers die bij iemand thuis de honneurs waarnemen. De werkzaamheden voor de vrijwilliger kunnen bestaan uit samen met de (beginnend) dementerende koffiedrinken en een activiteit doen zoals bijvoorbeeld in de tuin werken, wandelen of muziek maken.

Vrijwilligers krijgen een vergoeding 4,50 euro per uur. Op donderdagmiddag 11 oktober is er een trainingsmiddag verzorgd door het Horizon college Alkmaar waar het thema 'omgaan met dementie' centraal staat. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Welzijn Castricum voor een intake gesprek, tel 656562 of info@welzijncastricum.nl