• De Roparunners in het Hospice

    Marije SMit

Nieuwe bedden voor Hospice Midden-K'land

REGIO Vier volledig elektrische bedden zijn woensdag 14 november afgeleverd bij Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland. Het geld voor de bedden is via Stichting Roparun geregeld, na een tip van team 'Keep on Running' om financiële ondersteuning aan te vragen bij Roparun. Het sportieve team met toppers uit o.a. Castricum, Limmen, Heiloo, Uitgeest en Heerhugowaard volbracht in mei dé estafetteloop van meer dan 500 kilometer, van Parijs naar Rotterdam.

Marije Smit

DONEREN Team Smit & Partners Keep on Running heeft zich ingezet om een groot bedrag van € 36.000 te kunnen doneren, voor het goede doel: samen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Het geld voor Stichting Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die een bijdrage leveren aan het motto van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven."

Het mag duidelijk zijn dat Hospice Groep Midden-Kennemerland, ook bekend als 'Bijna Thuis Huis', in aanmerking komt voor steun. In de karakteristieke villa in Beverwijk zijn vier kamers ingericht voor mensen die terminaal ziek zijn. De aanvraag voor vier speciale en elektrische bedden werd toegekend en twee teamleden van team Keep on Running mochten er woensdag bij zijn toen de bedden werden afgeleverd. Onder de indruk van de mooie Hospice vertelden zij: "Je beseft des te meer hoe belangrijk het is dat palliatieve zorg financieel ondersteund kan worden. En ook hoe dankbaar een stichting en de mensen die zorg nodig hebben zijn. Wij wisten al waarvoor wij ons zo hebben ingezet om geld in te zamelen, maar het blijft van groot belang dat er geld naar de goede doelen gaat."