• Vlnr. Bram ’t Mannetje (ProRail), Paul Slettenhaar, Irma Winkenius (NS) en Kees Rutten (ProRail)

    Aart Tóth

Nieuwe station straks 'wellicht door Sint geopend'

CASTRICUM Na jaren van ontwerpen, herontwerpen en overleggen, al onder de vorige wethouder (Steeman), is het er nu toch van gekomen. Maandag ging de verbouwing van station C'cum van start. Vertegenwoordigers van ProRail en NS onthulden samen met wethouder Slettenhaar een bouwbord, waarop te zien is hoe het station er over ruim een jaar uitziet. "Een gastvrije poort naar de duinen, met meer comfort (o.a. lift) en veiligheid," schetste de wethouder. De kiosk komt op het perron; de bloemenkiosk komt links van de entree, mét openbaar toilet.

Aart Tóth

Slettenhaar nam zelf een voorschot op de opening door te stellen dat Sinterklaas in 2020 het nieuwe station zou kunnen openen. Waarschijnlijk staat de Castricumse Sinterklaas al in de startblokken.

OVERLAST Eind mei wordt aan het perron en de perronkap gewerkt. Dit gebeurt 's nachts. Mensen die in de directe omgeving van het station wonen, kunnen last hebben van geluid, trillingen of licht. Van 19 t/m 23 en van 26 t/m 29 mei (en bi uitloop van het werk ook nog op 3-4 juni), steeds tussen 0:30 en 5:30 uur. In het weekend van vrijdag 7 juni 22:00 uur t/m dinsdag 11 juni 7:00 uur (Pinksteren) worden damwanden geplaatst en grondwerk gedaan; daardoor is er dat gehele weekend geen treinverkeer en bestaat er ook overlast door geluid, trillingen of licht. Reservedatum: 11-12 juni tussen 0:30 en 5:30 uur. Meer info leest u op de website van ProRail, onder projecten. Meer over de aangepaste treintijden staat op ns.nl of 9292.nl. De bouwperiode duurt tot najaar 2020. Houd rekening met iets meer tijd om fiets of auto te parkeren en om te lopen naar het perron. De perrontunnel wordt namelijk afgesloten met ingang van 8 juni. Kijk op www.castricum.nl (projecten en plannen; metamorfose station).