Nieuwe tentoonstelling in het Historisch Museum Heiloo

HEILOO Het Historisch Museum Heiloo toont een nieuwe tentoonstelling en drie nieuwe aanwinsten, te weten een werk van Graadt van Roggen, werken van Marie Koning en een werk van Pac Nieuwpoort. 

In de nieuwe tentoonstelling 'Kunst in Herinnering', een eerbetoon aan overleden kunstenaars van Heiloo, is van ruim 20 overleden kunstenaars werk te bewonderen, schilderijen, tekeningen, grafisch werk, marionetten, bronzen. Van de dochter van Joan Praetorius is de baljurk van mevrouw, die ze droeg toen ze 18 jaar was, te zien met daarnaast het schilderij waarop zij de baljurk aanheeft. Beide kunstwerken zijn van de hand van haar vader, Joan Praetorius. Het gezin Praetorius woonde geruime tijd in Heiloo. Bij de tentoonstelling is ook een publicatie verschenen met verhalen en foto's van de verschillende kunstenaars en hun werken.

Het eerste exemplaar van deze publicatie werd door de maakster ervan overhandigd aan mevrouw Christien Nieuwpoort. Haar vader, Pac Nieuwpoort prijkt op het voorblad van de publicatie. Op die foto schildert hij boerderij Giesbert's Hof. Dit schilderij is nu ook te bewonderen dankzij de spontane  medewerking van de eigenaars. De tentoonstelling blijft zich dus door het enthousiasme van de bezoekers alsmaar ontwikkelen. Een tentoonstelling om zeker te komen of wederom te bekijken.

De toegang tot het museum is gratis. Openingstijden di 19.00-21.00 uur. Zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur. Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464 Heiloo