• Anita Boots legt een oefening uit

    Peter van Trigt

Nog enkele plekken vrij voor ouderen die hun 'brein in beweging' willen zetten

CASTRICUM RGM zet je brein in beweging en doet nog veel meer. RGM staat voor Ronnie Gardiner Methode en wordt ook 'Brein in beweging' genoemd. Het zijn oefeningen die je op muziek doet. Ze zijn bedoeld voor jong en oud, maar zeker ook geschikt zijn voor de ouderen onder ons.

RGM zorgt ervoor dat de hersenen getraind worden om het geheugen te verbeteren, achteruitgang te voorkomen en verloren functies te herstellen. In Zweden maakt RGM al deel uit van de reguliere gezondheidszorg en revalidatieprogramma's. De trainingen worden in groepsverband gegeven in een ontspannen sfeer en in een vrolijke stemming. Op het ritme van muziek worden door een groep deelnemers aan de hand van symbolen die geprojecteerd worden op een scherm, oefeningen gedaan waarbij alle zintuigen aan het werk gezet worden.

De lessen worden gegeven door de Castricumse Anita Boots, die een gecertificeerd trainster van de RGM-methode is. Voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen: 0610614963 / info@tisoke.nl. In Castricum( Frunsdansstudio.nl) start de cursus vanaf 5 oktober. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Zie verder ronniegardinermethode.com