• Roely Bos

Oehoe... op zoek naar de bosuil

CASTRICUM De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland organiseert op vrijdagavond 2 en vrijdagavond 16 februari een avondexcursie voor jongeren waarbij we op zoek gaan naar Bosuilen. Al in de winter vormen de Bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen.

Bij de excursie bootst de uilenroeper Arend de Jong het geluid van de Bosuilen na. Als het goed is antwoorden de Bosuilen en laten zij zich even zien. Dat is altijd reuze spannend. Op deze manier inventariseert Arend de Jong de broedparen in dit gebied en krijgt hij zo inzicht in hoe het met de Bosuilen gaat. Jongeren en hun begeleiders worden van harte uitgenodigd om aan de excursie deel te nemen.

Op vrijdagavond 2 februari wordt er verzameld bij de parkeerplaats van landgoed Marquette in Heemskerk en op 16 februari wordt er verzameld op de parkeerplaats direct tegenover Johanneshof aan de Zeeweg te Castricum. De excursies beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. Aanmelden voor de Bosuilenexcursies is niet nodig en aan de excursies zijn geen kosten verbonden.

Als er jongeren zijn die 10 jaar zijn of ouder, graag buiten zijn en naar vogels kijken, dan kunnen zij aan het eind van de excursie bij de excursieleiders een flyer van de Jeugdvogelclub vragen. Hierin staat hoe je je kunt aanmelden voor de jongerenexcursies van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Jongeren die zich aanmelden worden hierna via e-mail uitgenodigd voor volgende excursies, die één keer per maand worden georganiseerd. De deelname aan die excursies is gratis.

Jongeren die zich opgeven als jeugdlid van de vogelwerkgroep betalen € 5,00 contributie per jaar. Wil je meer informatie over deze of over volgende excursies, neem dan contact op met Cees Baart 06-43677458, coördinator van de Jeugdvogelclub. Je kunt natuurlijk ook op de website van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland kijken: www.vwgmidden-kennemerland.nl.