• Henk Levering

Oldtimers en rock 'n roll op jaarlijks Rock 'n Roll Streetfestival

AKERSLOOT In het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus is de 26e editie van het jaarlijkse Rock ´n Roll Streetfestival. Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende rock & rollweekend met diverse evenementen zoals een jaarmarkt, solexrace en oldtimerfestival.

Akersloot staat dit weekend in het teken van de jaren vijftig en zestig, onvervalste rock `n rollmuziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en zoveel meer. De organisatie is er verder in geslaagd een indrukwekkende line-up neer te zetten met topbands uit Nederland.

Vrijdag 24 augustus begint om 16.00 uur de jaarmarkt. De muziek gaat deze middag om 15.00 uur van start. Zaterdag 25 augustus staat in het teken van brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de Solexrace 'Hel van het Westen'. De muziek begint dan om 20.15 uur.

Zondag 26 augustus zal het Akersloter oldtimerfestival worden gehouden. Een groot aantal oldtimers staat vanaf 13.00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Amerikaanse sleeën, Cadillacs, Ford Thunderbirds, Mustangs en oerdegelijke Europese oldtimers zullen staan te kijk. Verder opgeknapte oude motoren en nostalgische brommers. Voorafgaand gaan de auto's een toertocht maken.

Gratis toegang. Meer weten? Kijk voor het volledige programma op www.rockenrollstreet.nl.