• Nicole Kleine Staarman

Opa Henny (Huisman) leest voor

BAKKUM "Jullie mogen kiezen", de opa van Julius houdt in groep drie van de Cunera twee boeken omhoog. De Kinderboekenweek is begonnen en hij mag komen voorlezen. De beslissing is unaniem: 'Het grote Poeperdepoepboek' heeft de nieuwsgierigheid gewekt.

Nicole Kleine Staarman

ONTDEKKENIGSTOCHT Voorlezer Henny Huisman schraapt zijn keel, de oortjes worden gespitst. Niet alleen de versjes zijn geweldig leuk, Henny weet als geen ander het jonge publiek aan zich te binden. De kinderen worden meegenomen op ontdekkingstocht met verhaaltjes over dieren en hun bijzonderheden. Vieze, komische, opmerkelijke en grappige eigenaardigheden die zo nu en dan hilariteit opwekken. En het nodige commentaar uitlokken. Met de poepfabriek rolt Henny moeiteloos de belevingswereld van de zesjarigen binnen. Bij de keutelkampioen verschijnt er een grote lach; de sproeipoeper laat de oogjes glimmen. En er wordt heerlijk gegruweld bij de poepsnoeper.

WAARDEVOL Een gezellig voorleesmoment met waardevol resultaat: een trots kleinkind, een voldane opa en blije kinderen die ongemerkt boordevol kennis zijn gestopt. De fantasierijke hersenen draaien op volle toeren. Nog veel meer grootouders en ouders zullen deze week op basisscholen voorlezen. Net als veel leerkrachten en ouders elke dag doen. Er zijn zoveel mooie kinderboeken. Emoties, lastige onderwerpen en cultuur verstopt in een fantasierijk jasje. In woord en in beeld. Kinderboeken zijn onmisbaar voor het ontwikkelen van veel vaardigheden. En zorgen voor gekoesterde fijne momenten bij het voorlezen.

De Kinderboekenweek met het thema vriendschap loopt nog t/m zondag 14 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk 'De Eilandenruzie' is dit jaar geschreven door Jozua Douglas.