• Fons Boer en Ellen Borst kijken uit naar het eerste Open Podium Bakkum. (foto Hans Boot)

    Hans Boot

Open Podium bij Fase Fier in nieuw jasje

CASTRICUM Toen 'Fase Fier eten en drinken' nog Borst heette, werd daar een aantal jaren een open podium gehouden, zoals Ellen Borst vertelt: "Dat evenement stond bekend als 'Vaudevillage', en de optredens vonden plaats in het café. Nadat ik in contact kwam met Fons Boer, een nieuwe enthousiaste inwoner van Bakkum, hebben wij het plan opgevat om samen deze muziek- en voordrachtmiddag nieuw leven in te blazen. In principe is deze weer bedoeld voor dichters, cabaretiers, vertellers, singer-songwriters, bands en dergelijke, maar het grote verschil met vroeger is dat we naar de grote zaal verhuizen. Dat betekent dus een andere setting en meer intimiteit."

Hans Boot

GASTHEER Fons Boer (1950), geboren en getogen Amsterdammer, ziet de nieuwe formule volledig zitten: "Ik ben al meer dan 25 jaar verteller en zanger. Het opzetten van het Open Podium Bakkum lijkt me een ideale manier om dit kunstlievende en artistieke dorp en omstreken beter te leren kennen. Bovendien hoop ik iets van mijn podiumervaring te kunnen overdragen aan vooral jonge startende artiesten. Die proberen we te werven via middelbare scholen, Toonbeeld en (social) media. Ik hou mij bezig met de programmering en zal als gastheer optreden. Daarnaast wil ik het podium graag gebruiken om een verhaal uit mijn repertoire te vertellen of een van mijn eigen liederen te zingen."

LIJFLIED Ondanks dat de zondagmiddagen in Castricum al redelijk gevuld zijn met muziekoptredens, maakt Ellen zich geen zorgen over de belangstelling voor het open podium: "Wij houden rekening met bijvoorbeeld de jazz- en bluesmiddagen en hebben daarom gekozen voor de eerste zondag van de maand. Ook organiseren wij dit om de maand en stoppen we in de zomer. We starten op 4 maart om 15.30 uur en de middag duurt tot ongeveer 18.00 uur. Het volgende open podium en laatste voor de zomer is op 6 mei." Fons vult nog even aan: "Deelnemers kunnen zichzelf begeleiden met gitaar, piano, keyboard etc. Iedereen kan ook zijn eigen muziek meenemen die dan wordt gedraaid door onze geluidsman Jos Zonneveld. We streven ernaar om voor elke middag een thema te bepalen. In ieder geval openen we met een vast lijflied. Dat is 'Bakkum aan Zee' van Rini Dobbelaar dat ook in deze regio al een aantal keren vertolkt is."

Aanmelding voor 4 maart kan via email opbakkum@outlook.com of tel. 06-40209211.