• Deze tuin aan de Breedeweg doet ook mee.

    Peter van Trigt

Open tuinen-weekend in Castricum, Akersloot en Uitgeest: bekijk hier de adressen

REGIO Dit weekend, zowel op zaterdag als op zondag (beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur), zijn er tal van lommerrijke tuinen te bezoeken in Castricum, Akersloot en Uitgeest. Ontdek de groene pareltjes bij u in de buurt en laat u inspireren op de volgende adressen.

Uitgeest

Hogeweg 66 en 70 Grote moestuin met fruitbomen en borders met bloemen. Activiteiten: expositie in de Barg met sieraden van Mieke ten Wolde, foto's van Marilou Klein en het wol atelier met vilt. Er zijn jams/chutneys van de tuin. De Theetuin is open. Za. gesloten, zo. open

De Kuil 20 Tuin met een natuurlijke uitstraling. Naast de planten zijn er werken te zien van de kunstenaars Inez Warnaar en speciaal voor de Open Tuindagen van Joop Koopman. Beide dagen open.

Bonkenburg 33 Grote tuin met veel vaste planten, bollen groenten en fruit. Beide dagen open.

Kooglaan 155a Voor- en achtertuin met o.a. cactuskas, vijver van 3 bij 6 meter, 65 soorten fuchsia's waaronder ook enkele boompjes. Ook een deel van de tuin is ingericht als rotstuin. Hier en daar staan ook buiten agaves en cactussen. Za. gesloten, zo. open.

Westergeest 10 Kleine binnentuin met eigen kunst en toch de moeite waard om zomaar even langs te gaan. Beide dagen open.

Westergeest 87A Een ruim opgezette tuin met diverse borders op kleur. Verschillende vijvers. Fruitbomen. En ook dit jaar weer exposeert Gerda Velzeboer in de tuin met haar tuinbeelden. Beide dagen open.

Uitgeesterweg tussen 35 en 37 Een grote landschapstuin met een boomgaard, vijvers , kas en groente en bloementuin. Achterin een bos met een berkenpad. Ook koffie, thee of frisdrank. Za. gesloten, zo. open.

Uitgeesterweg t.o. 35 en 37 Bollen-, bloemen- en groentetuin, cavia's en kippen, fruitboomgaard van 1500 meter. Composthoop. Za. gesloten, zo. open

Geesterweg Volkstuin De Kuil ligt naast het zwembad De Zien. Aardappelen, bonen, kolen, aardbeien, bessen, sla, wortel, ui, en meer, worden hier met veel plezier door jong en oud uit de grond gekweekt. Moestuinieren is erg hip, en dat is te merken aan het groeiende ledenaantal. Op dit moment zijn bijna alle tuintjes in gebruik. Wie een eigen moestuin bij de Volkstuindersvereniging wil beginnen, kan zich aanmelden via het mailadres: info@vtvdekuil.nl. Za. gesloten, zo. open

Akersloot

Kerkemeer 22 Tuin met ruim 100 verschillende vaste planten. Beide dagen open.

Lydweg 13 Net opnieuw ingerichte groene tuin met eigen kunst. Za. gesloten, zo. open.

Mendelssohnstr. 35 Een vogelvriendelijke tuin met aparte soorten bomen en struiken. Een volière, kippenhok en een kasje. En er is een groententuin. Beide dagen open.

Klein Dorregeest 3B Tuin op strandwal verdeeld in 3 kamers. Natuurlijk ogende borders verbonden met polderlandschap. 1600 m². Beide dagen open.

Boekelerweg 5 Dit is de oude weg van Akersloot naar Alkmaar. Biologische groentetuin en boomgaard. Het perceel is bijna 3000 m2 groot en is omringd door elzenhagen. In 2014 is een nieuwe, nostalgische schuur en een broeikas geplaatst. Er wordt biologisch geteeld. Naast reguliere groenten proberen wij ook de vergeten groenten uit, bijvoorbeeld groenlof, pastinaak en postelein. In de boomgaard staat hoogstamfruit: appel, peer en pruim en tevens een walnoot en hazelnoot. open open

Castricum/Bakkum

Oude Haarlemmerweg 50 Mooie landelijke natuurtuin met boomgaard, bloemen en tuinhuisje met sedum dak. In het veldje naast de tuin staan bijenkasten. Beide dagen.

Breedeweg 27 Romantische tuin rondom hoekwoning met natuurlijke vijver. Za. gesloten, zo. open.

Dotterbloem 19 Hoe een stenen tuin toch romantisch kan zijn. Met een prachtige kleurige border, twee vijvers, veel variatie. Kom ideeën opdoen! Za. open, zo. gesloten.

Pernéstraat 11 Mooie tuin met veel kleuren, veel bloeiende planten en struiken, slingerend graspad met aan weerszijden volle borders, vijvertje, kas, twee terrassen. Za. gesloten, zo. open.

Kinderboerderij 't Dierentuintje Duinenboschweg 1A. Vlindertuin, dierenweide, eendenvijver, paddenpoel en konijnenberg. Beide dagen.

Van Duurenlaan 10 Bakkum. Prachtige vijvers en planten. Met de grootste modelspoorbaan oit in een tuin gezien. Kinderen mogen zelf meespelen. Beide dagen.

Achterlaan 17 Bakkum-Nrd. Mooie landelijke cottagetuin met veel variatie, bloemen een grote vijver en een bijzondere moestuin. Za. open, zo. gesloten.