• Bernard van den Boogaard

Pianist van den Boogaard en Strijktrio Domenica geven concert

CASTRICUM In de Dorpskerk van Castricum vindt op 25 november een speciaal concert plaats. Het eerste gedeelte voor de pauze is gewijd aan klassiek/romantisch repertoire. Pianist/componist Bernard van den Boogaard opent met de zesde Franse suite van J.S.Bach. Het Domenicatrio, bestaande uit Tony Rous - viool, Suzanne Rous - altviool en Irene van den Heuvel - violoncello,
vervolgt met het Strijktrio opus 9 no. 1 van L. van Beethoven. Dit trio heeft zijn sporen verdiend in binnen-en buitenland. De zeer ervaren Tony Rous was onder meer eerste violist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Hierna is het weer de beurt aan Bernard om het eerste deel af te sluiten met twee Polonaises van F. Chopin.


Na de pauze is het tijd voor twee wereldpremières: Ballade voor piano uit 2017 en Strijktrio uit 2016, beide werken van Bernard van den Boogaard.
Een unieke gelegenheid dus om de componist zelf in de eerste uitvoering van zijn werk mee te maken. Bernard van den Boogaard over het Domenica-Strijktrio: "Ik heb op de repetities al enorm genoten van de geweldige inzet van deze topprofessionals.
Ze weten letterlijk de juiste snaar te raken in mijn compositie, waarin vooral het melancholieke aspect meesterlijk geïnterpreteerd wordt."

Beoordeelt u het zelf op zaterdag 25 november, Dorpskerk Castricum, aanvang 20.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via info@musicandmagic.nl of aan de kassa.