• Artist impression Romeo & Julia

    Scholtens Groep

Plan postkantoor aangepast

Hans Boot

CASTRICUM Ontwikkelaar Scholtens Groep heeft het plan voor complex 'Romeo & Julia', op de plek van het oude postkantoor, aangepast.

Voorstel is om kleinere, betaalbare koopappartementen van 45 tot 50 m2 te bouwen. Opvallend is de toevoeging van huurappartementen. Het totale aantal is nu 50 in plaats van 42. Van die 50 worden er volgens procesmanager Peter van Asselt 30 verkocht en de rest wordt verhuurd (75% in de vrije sector). De koopprijzen zijn nog niet bekend. Verder worden senioren gefaciliteerd: alle woningen worden gelijkvloers en drempelloos.

De ontwikkelaar overweegt om gasloos te bouwen. Dit sluit mooi aan bij een besluit van b en w (zie bericht elders). Verder wil men Castricummers voorrang geven bij het toewijzen van een woning.

PLANNING Qua planning hoopt Scholtens na de verkiezingen de ruimtelijke procedures te starten en half of eind 2018 de verkoop en verhuur in te gaan. Het streven is in het voorjaar van 2019 de eerste paal te slaan en anderhalf jaar later op te leveren. Inschrijven kan nog via wonen-castricum.nl.