• Castricum kent al het kinderkoor Mucicstar; straks dus ook een mega-schoolkoor

    Mucicstar

Plannen voor groots 'Kids concert' met alle groepen zeven in Castricum

CASTRICUM De Stichting Kids in Concert (in oprichting) wil op 20 juni 2020 in Castricum een concert geven met kinderen uit groep 7 van de basisscholen uit de omgeving. Castricum (inclusief Limmen en Akersloot) heeft dertien basisscholen, met gemiddeld dertig kinderen per klas van groep(en) 7 per school. Wanneer alle scholen meedoen wordt het een koor van ongeveer 400 kinderen.

Het mega kinderkoor zingt samen met een bekende artiest moderne popsongs. Veel kinderen van die leeftijd kennen de songs van YouTube. Ze kunnen vaak de songs ook al meezingen. Door dit unieke concert krijgen ze de kans van hun leven om nu ook in het 'echt' samen met professionele artiesten en live band te zingen.

De opbrengst van het concert komt ten goede aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Deze stichting komt op voor de belangen van de kinderen met taaislijmziekte. Het concert gaat plaatsvinden in sporthal De Bloemen.

Kids in Concert heeft al contacten gelegd met een landelijk bekende band, een dansschool en een - van tv-bekende - presentatrice. De muzikale leiding wordt verzorgd door Rolien Eikelenboom. Scholen die meedoen ontvangen de geluidsopname en de tekst van de te zingen nummers. Uiteraard neemt de stichting de kaartverkoop en de bijbehorende publiciteit voor haar rekening. Scholen kunnen zich aanmelden via info@kidsinconcert.nl. Meer informatie: 06 26162551.