• Politie

Politie druk met gestolen scooters en hennepkwekerij

CASTRICUM Scooterrijders opgelet. Er zijn de afgelopen weken diverse scooters gestolen, meldt de politie.

Tussen zaterdag 27 en dinsdag 30 oktober werd een bromscooter gestolen bij de Stationsweg. De bromscooter stond op slot middels een stuurslot. Het gaat om een Peugeot, type Speed Fight 45, voorzien van het kenteken 31DGF3

Maandag 29 oktober werd er aangifte gedaan van diefstal van een snorscooter die geparkeerd stond op de Dag Hammarskjoldlaan in Castricum. De scooter is op zondagavond gestolen binnen vijftien minuten nadat hij daar neergezet was. Het gaat in dit geval om een zwarte Piaggio C53 voorzien van het kenteken DKF74F.

Donderdag 1 november tussen 12:15 en 12:22 werd wederom bij de Stationsweg een scooter ontvreemd. Ondanks een snelle zoekslag is de scooter niet meer aangetroffen. De gestolen scooteris een zwart glimmende Piaggio Vespa Sprint met blauw kenteken DND79T. De scooter heeft een donker getint scherm aan de voorzijde, deuk rechtsvoor en een groene tie-wrap bij de linkerkant van het stuur.


HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD Donderdag is er, in samenwerking met Liander, een hennepkwekerij ontmanteld. Er waren drie kweekruimtes en de stroom werd illegaal afgetapt. Ongeveer honderd planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De twee aanwezige personen zijn aangehouden.