• Ook deze brievenbus aan de Jacob Rensdorpstraat, vlakbij het zwembad, verdwijnt.

    Taetske Grendelman

PostNL haalt 18 brievenbussen weg in gemeente Castricum

CASTRICUM PostNL schroeft het aantal brievenbussen terug. In de gemeente Castricum worden eind februari 18 van de 43 brievenbussen verwijderd (drie in Akersloot, dertien in Castricum en twee in Limmen); 25 brievenbussen blijven staan.

De reden voor de verandering is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verdwijnen of worden verplaatst naar plaatsen waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

"Uitgangspunt is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven" schrijft PostNL in een persbericht. "Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn." Brievenbussen bij zorginstellingen en verlaagde brievenbussen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNl rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ouderenbonden inspraak gehad.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus. De aanpassingen zijn 23 maart gerealiseerd.

DEZE BRIEVENBUSSEN VERVALLEN De volgende brievenbussen verdwijnen.

Castricum Ruiterweg 9, Willem de Zwijgerlaan 90, Prinses Margrietstraat 4, Van der Mijleweg 8, Tulpenveld 200, Duinweg 5, Beverwijkerstraatweg 205, Zeeweg 31, Jacob Rensdorpstraat 28, Iepenlaan 69, Admiraal de Ruyterlaan 2A, Rooseveltlaan 13, De Bloemen 54.

Akersloot Dorpsstraat 18, Schouw 1, Delving 6.

Limmen Hogeweg 78, Nachtorchis 15.