• Annemonenveld op De Zanderij

    BW

'In principe' geen woningbouw op Zanderij

CASTRICUM Een wethouder van 25 jaar geleden vertelde de krant dat hij er destijds trots op was de zichtlijnen te hebben opengehouden. "Maar als je nu op het perron staat, zie je dat het mislukt is. Het heeft allemaal geen zin gehad".

De tijd schrijdt voort en Zanderij vraagt nog steeds aandacht. Donderdag werden de plannen voor Zanderij-Noord soepel goedgekeurd. Alle amendementen en moties sneuvelden. Wel probeerde Van Ooijen (PvdA) om er nogmaals een debat aan te wijden. Dat werd echter door de coalitiepartijen afgewezen.
Maar Van Ooijen bijt zich vast. Extra woningbouw mag van hem geen enkele kans krijgen. Hij stelde schriftelijke vragen over het besluit. Met name de zinsnede: "in principe geen woningbouw" blijft hem bezighouden. Van Ooijen: "Was het eerder nog een 'minuscuul gaatje', dit weekend zei wethouder Steeman op Facebook: "Nee, woningbouw is nu juist uitgesloten ". Marcel Steeman (D66) tegen de krant: "Dit is spijkers op laagwater zoeken. Het besluit doet recht aan de burgerparticipatie, is evenwichtig en glashelder. En ja: er is nog een 'minuscuul gaatje.'"