• Interieur dorpskerk

    Archief

Protestantse Kerk Castricum (PKC) neemt afstand van Nashville-verklaring

CASTRICUM De Nashville-verklaring, een manifest waarin onder andere homoseksuele relaties worden afgewezen, heeft veel stof doen opwaaien. Voor de Castricumse protestantse kerk reden om met een persbericht naar buiten te komen.De kerk neemt nadrukkelijk afstand van de verklaring. Ook wanneer je lesbisch, homo, bi-sexueel of transgender bent, ben je welkom, benadrukt het kerkbestuur.

"We willen en kunnen bij zo'n verklaring niet stil zijn." schrijft Gerrit Branderhorst namens bestuur en pastores. "Immers het sluit mensen buiten. Zonder blikken of blozen worden door de ondertekenaars van de verklaring bijbelteksten voor het karretje van het eigen gelijk gespannen. We willen daar afstand van nemen omdat naar onze mening de Bijbel anders bedoeld is. De Bijbel is een inspiratie voor ons denken over wie we zijn en hoe we leven. De bijbel is soms een kritische spiegel, maar is vooral een boek dat verhaalt over bevrijding; dat we mogen zijn die we zijn. In de manier waarop de ondertekenaars met de Bijbel omgaan en met mensen omgaat is weinig van de compassie voor de mens in zijn geaardheid te merken.
In plaats van een arm om je schouder een trap na. De Nashville verklaring zet mensen in de kou. De deuren van de kerk staan open voor iedereen, zonder voorwaarden vooraf."