• Ralph Castricum, Forza Castricum

    Archief

Ralph Castricum niet op PVV-lijst vanwege 'dubbelfunctie'

CASTRICUM Raadslid Ralph Castricum van Forza! zal niet verkiesbaar zijn voor de PVV lijst in Noord-Holland. Dat verklaart de lokale politicus in een persbericht. Castricum was al enige tijd een bekend gezicht in diverse PVV kringen. Castricum: "Ik had graag voor de PVV op de lijst gekomen, maar Den Haag wilde dat niet. Men dacht dat mijn functie als raadslid voor Forza! binnen de PVV voor problemen zou kunnen zorgen. Een drogreden want binnen de PVV zijn meerdere dubbelfuncties bekend. Zo is statenlid Ed Braam van de PVV in Zuid-Holland ook raadslid voor een lokale partij."

PVV KLASJE Castricum kwam al door twee selectiecommissies om uiteindelijk in het - naar eigen zeggen 'beruchte' - PVV klasje plaats te nemen. Ook kreeg Castricum van de PVV een mediatraining en was zijn verklaring omtrent gedrag al goed bevonden. Eén dag voor voor het inleveren kreeg het raadslid te horen dat hij als enige uit het klasje was afgevallen. Castricum noemt deze beslissing onbegrijpelijk. "Geen slecht woord over de andere kandidaten, maar de PVV kiest liever voor onwetendheid en onervarenheid. Toen er een vraag in het klasje kwam wat eigenlijk de belangrijkste taak van provinciale staten is, wist niemand daar antwoord op te geven. Zo ook niet een andere Castricumse kandidaat. Het geeft het dramatische niveau nog maar eens weer van de kandidaten. Statenleden die die komende jaren weer niks inbrengen en overal op tegen stemmen. Met de wind in de zeilen van FVD worden zo intern bij de PVV onhandige keuzes gemaakt."

Castricum vindt het jammer dat hij de degens niet kan kruisen met collega raadslid Marcel Steeman die kandidaat is voor D66 NH. "Ik ben enorm teleurgesteld in de PVV statenfractie waarmee wij al wat jaren een goede samenwerking hebben in Noord-Holland. Je zou denken met de onderwerpen die wij in de raad op de agenda hebben gezet (afschaffen urgentie statushouders) er toch wel de nodige sympathie had moeten zijn en wij elkaar goed hadden kunnen versterken. Forza! heeft in de Noord-Hollandse gemeentes maar 1 zetel minder dan de PVV en daarmee vergooien ze de kans voor een goed stemadvies straks bij de verkiezingen. Een gemiste kans voor de PVV maar niet getreurd. We hebben in Castricum nog genoeg te doen."