• Anita Webbe
  • Anita Webbe

Riva Windmill Tour 2018

AKERSLOOT Het was een lust voor het oog en vrij uniek te noemen: op vrijdag 15 juni vertrok een vloot van zeker 14 Riva's voor een weekendtour door Noord-Holland. Er werd gestart bij jachthaven ARZV.

Anita Webbe

Op 26 juni 2001 werd door een paar bezitters van klassieke Riva's de Riva Society Netherlands (RSN) opgericht. Hun enthousiasme voor deze prachtige klassieke Italiaanse boten wilden zij delen met andere Nederlandse eigenaren. Het aantal
Riva's dat ons land telt is relatief groot. Deels komt dit door de historische band die Nederland met dit merk heeft opgebouwd. Maar vooral doordat het vakmanschap en de uitstraling van deze mahoniehouten speedboten al snel werd herkend door de Nederlandse liefhebbers. Het organiseren van vaarevenementen, zoals de WIndmill Tour, is één van hun voornaamste doelstellingen. Ook deelnemers uit België, Noord-Ierland en Zweden komen graag naar Akersloot voor dit evenement. Op vrijdagochtend arriveerden zij met hun trailers op jachthaven ARZV om hun Riva te water te laten. De tour leidde de vloot door het Noordhollands Kanaal richting Alkmaar, naar de Zeswielen en Ambachtsmolen in Oudorp, alwaar de groep een interessante rondleiding kreeg. Daarna volgde er een sightseeing door het centrum van Alkmaar met o.a. een bezoek aan de Kaasmarkt. De Riva's trokken veel bekijks. Immers, de aanblik van zoveel exemplaren in diverse soorten en maten zie je niet dagelijks. Een flink kapitaaltje bij elkaar!
Op zaterdag vertrok men richting Edam voor een bezoek, waarna men de gashendel even flink naar beneden kon drukken op het Markermeer...langs het 'Paard van Marken' het IJ op en via de Oranjesluis even Amsterdam in. Zondag was het voor de Rivaclub tijd om- via de Zaanse Schans - weer langzaam af te zakken naar Akersloot.. Rond 16.00 uur werden de klassiekers weer voorzichtig op de trailers geladen. (Anita Webbe, uitgeestonline.nl)